|
Proje Özeti |
e-CMS, gelişmiş bir içerik yönetim sistemidir (CMS: Content Management System). e-CMS piyasadaki çoğu CMS'nin aksine mühendislik altyapı çalışması yapılmış ve üstün bir PHP çerçevesi (Zend Framework) kullanılarak geliştirilmiştir. e-CMS ile sitenizde hemen her şeyi değiştirebilir, sayfa ekleme ve değiştirme işlemlerini admin modunda gezinirken doğrudan ilgili sayfanın üzerinde yaparsınız. e-CMS ile proje tasarım sürecinde birden çok tasarımcıdan en az 10 farklı özgün tasarım taslağı sunulması garanti edilir. |
|
Projenin Amacı ve Kapsamı |
e-CMS, mühendislik niteliği gözetilmeden yapılabilen aslında küçük ölçekli bir yazılım türü olan içerik yönetim yazılımlarında altyapıya önem vererek fark yaratmaktadır. CMS'lerde diğer yazılımlardan farklı olarak oldukça önemli bir öğe de projenin görsel tasarımıdır. İçerik yönetiminin görsel tasarım alanında geniş olabilmesi yani çok farklı tasarımlara da entegre edilebilmesi için MVC(Model-View-Controller) yazılım deseni Zend PHP çerçevesi kapsamında kullanılmıştır. Görünüm kısmı View bölümü içerisinde ayrık tutulmuş, site projelerinin özel görünümleri bu şekilde uygulanabilirken veritabanı ve yazılım kısımları e-CMS genel ve plugin'ler çerçevesinde eklenebilir kılınmıştır. |
|
Kazanımlar |
e-CMS kamu kurumları, yurt dışı firmaları, grup firmaları, mesleki tanıtım siteleri, özel amaçlı haber-portal türü İnternet sitelerinde başarıyla uygulanmıştır. Farklı İnternet sitesi projelerinde farklı isteklere cevap verebilmiş, buna karşın kullanım kolaylığını yüksek düzeyde tutmaya devam etmiştir. |
Tanıtım
|
|
Anahtar Kelimeler
|
-
10 farklı ve özgün tasarım garantisi
-
Farklı tasarımcılardan tasarımlar
-
Kullanım kolaylığı
-